Min bokhylla...

Det är lika bra att fortsätta på tråden sommarläsning! Visst vill vi alla ha semester! Men det är många med mig som gärna läser en "jobbok" tillsammans med ett glas vin på fredagkvällen. Eller som nu under sommarmånaderna. Bara att döma av alla förskolerelaterade FB grupper som finns, så är intresset för vårt yrke stort, även på vår fritid! På något sätt lever vi med yrket! Det är en passion som finns hela tiden. Inspirationen kan dyka upp var som helst! Därför tänkte jag berätta om några favoriter i min bokhylla! 

Leif Strandberg -en av de största inspiratörerna! Har mött honom flertalet gånger under mina år i Södertälje. Genom hans bakgrund kring barn med särskilda rättigheter är han en stor inspiratör! Likaså när han pratar om lek!

Vea Vecchi -tillhör de allra mest inspirationsrika människor i RE. Hennes föreläsningar är alltid grymma, likaså denna bok som handlar i stort om ateljéerna i Reggio Emilia. 

Karin Furness -vår svenska inspiration vad gäller ateljéerna. Har mött henne i vår organisation Västa i Södertälje på workshopshop -utbildningar. Denna bok är en perfekt grundläggande bok om projekterande, mycket kring ateljéerna. 

Med önskan om stor läsglädje! 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Språk och kunskapsutvecklande arbetssätt

Varför och hur -om trappornas möjligheter!

Att organisera för flexibilitet!